Onbegrensde Zaken | Stripdagen Haarlem
22402
page-template-default,page,page-id-22402,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Stripdagen Haarlem is een tweejaarlijks stripfestival in het centrum van Haarlem, dat sinds 1992 bestaat. Het festival bestaat uit een groot aantal (gratis) te bezoeken tentoonstellingen, beurzen, lezingen, concerten, film- en theatervoorstellingen, muzikale optredens en kinderactiviteiten.

Het festival is sinds 2016 omgezet van een tweedaags naar een tiendaags festival, waar zo’n 35.000 bezoekers ontvangen worden. Het trekt relatief veel bezoekers uit de rest van Nederland en er komt zelfs een aanzienlijke groep tekenaars, uitgevers en bezoekers uit het buitenland.

Doelstelling van het festival is het bevorderen van de ontwikkeling van de kwaliteit van het Nederlandse beeldverhaal en de daarmee verbonden cultuur. Het medium heeft vandaag de dag eenzelfde reikwijdte als roman- en filmkunst.

Stripdagen Haarlem is elke keer weer verrassend omdat het festival plaatsvindt op locaties die niet voor de hand liggen. Denk bijvoorbeeld aan het Frans Hals Museum of De Grote of St. Bavokerk.

Het zakelijk leiderschap van de stichting wordt door een van onze leden uitgevoerd. Er wordt elke editie eveneens een aanzienlijk bedrag aan fondsen geworven.

www.stripdagenhaarlem.nl