Onbegrensde Zaken | Theaterbolwerk PUNCH
Theaterbolwerk PUNCH brengt teksten van nieuwe Nederlandse toneelschrijvers naar het podium met behulp van een professioneel theaterbolwerk.
Theaterbolwerk PUNCH, teksten, toneelschrijvers, professioneel theaterbolwerk, Nederlandse theaters, programmeren veilig, bekende namen, acteurs, regisseurs, toneelteksten, dramaturgen, theaterpubliek, vernieuwend, verrassend, verfrissend, toneel
24687
page-template-default,page,page-id-24687,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Theaterbolwerk Punch brengt teksten van nieuwe Nederlandse toneelschrijvers naar het podium met behulp van een professioneel theaterbolwerk.

De Nederlandse theaters programmeren over het algemeen weinig gedurfd. Er wordt vooral gekozen voor ‘bekende’ namen, zowel op het gebied van acteurs als regisseurs, maar zeker wat de toneelteksten betreft. Punch zet zich ervoor in om toneelteksten van nieuwe toneelschrijvers te laten uitvoeren en een podium te bieden.

Punch selecteert daarvoor de beste teksten van nieuwe Nederlandse toneelschrijvers en produceert die vervolgens in eigen beheer met een kring of ‘bolwerk ’van gerenommeerde acteurs, regisseurs en dramaturgen. Op deze wijze voorziet Punch het theaterpubliek van vernieuwend – verrassend en verfrissend – toneel en wordt de weg naar het professioneel toneel voor de nog onbekende toneelschrijver vrijgemaakt.

Uiteindelijk hoopt Punch dat theaterteksten van nieuwe toneelschrijvers net zo vaak in de theaters te zien zijn, als de klassiekers en die van bekende en gerenommeerde toneelschrijvers.

tbpunch.nl