Onbegrensde Zaken | Theatergroep Burger Koekoek
Theatergroep Burger Koekoek uit Nijmegen maakt schurend en geëngageerd muziekcabaret over actuele maatschappelijke thema’s. Burger Koekoek bestaat uit filosoof, schrijver, zanger en gitarist Cor Burger en acteur en multi-instrumentalist Robbert Koekoek.
Theatergroep Burger Koekoek, Burger Koekoek, Cor Burger, Robbert Koekoek.
25053
page-template-default,page,page-id-25053,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Onder de naam Piepschuim maakten Cor Burger en Robbert Koekoek al ruim tien jaar professionele theaterprogramma’s voor de kleine en middenzalen van Nederland. Zij werkten daarin samen met onder andere Egon Kracht, Jeroen van Merwijk en Karel de Rooij. Met de nieuwe voorstelling Hoe vind je zelf dat het gaat? maakt het duo een doorstart onder de naam Burger Koekoek. Een naam die meer past bij de serieuze kwesties die ze in hun voorstellingen aanraken. Want Burger Koekoek wil niet alleen vermaken, maar de mensen ook wat mee te geven, informeren en misschien wel activeren.

De voorstellingen van Burger Koekoek bevatten liedmateriaal, verhalen, humor en fysiek theater. Koekoek kan verhalen vertellen met zijn saxofoon. Of klarinet. Of met de melodica, of dwarsfluit, of bas, of … enfin: op elk instrument dat ooit ontworpen is. Cor Burger rijgt al die narratieven, metaforen en liedjes tot een groots geheel in een voorstelling die perspectieven laat verschuiven.

 

Burger Koekoek wil de eerste theatergroep zijn die volledig duurzame voorstellingen maakt. Van het maakproces, energieverbruik, decor en kleding, tot aan de reisbewegingen van zowel henzelf als de bezoekers. Omdat de wereld te mooi en kostbaar is om kapot te spelen.

https://burgerkoekoek.nl/