Onbegrensde Zaken | Toneelgroep Jan Vos
Toneelgroep Jan Vos maakt voorstellingen op locatie over actuele onderwerpen die gewone mensen raken: ze tonen hoe mensen leven – of overleven – in een sterk veranderende wereld.
Jan Vos, voorstellingen, gewone mensen
25016
page-template-default,page,page-id-25016,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Schrijver Tjeerd Bischoff en regisseur Jeroen van den Berg zijn de drijvende krachten achter Toneelgroep Jan Vos. Ze schrijven en regisseren hun tragikomedies met uitgekiende, heldere personages. Vaak gaat een langdurige research vooraf aan het maakproces en worden projecten in samenspraak met maatschappelijke organisaties, denkers en ervaringsdeskundigen ontwikkeld. De verhalen over – bijvoorbeeld – de gaswinning in Groningen of de boerenproblematiek stoelen zo daadwerkelijk op het echte leven.

Alle voorstellingen gaan over verandering – hoe om te gaan met verandering. Verandering dwingt tot het opgeven van zekerheden, wat moed en aanpassingsvermogen vergt. In de producties toont Toneelgroep Jan Vos de complexe werkelijkheid van individuele mensen die schuilgaat achter statistieken, rapporten, beleidsvoornemens en krantenkoppen. Ook geven de toneelstukken perspectief.

Context is daarbij belangrijk. Zo worden de voorstellingen uitgevoerd op locaties die passen bij de gekozen thematiek: Koning van het Grasland en Mansholt werden op boerderijen gespeeld, voor een publiek van boeren en andere plattelandsbewoners. GAS kwam uit in het centrum van het Groningse aardbevingsgebied en ging daarna het land in, naar o.a. Den Haag, de stad waar er over de gaswinning werd beslist. Ook gaan de meeste voorstellingen gepaard met randprogramma zoals podcasts, een talkshow, een tentoonstelling of nagesprek.

Toneelgroep Jan Voshttps://toneelgroepjanvos.nl