Onbegrensde Zaken | VR Days Europe
24395
page-template-default,page,page-id-24395,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

VR Days Europe organiseert jaarlijks de Immersive Tech Week om de internationale tech community te verenigen, creatieve geesten te inspireren en de Europese industrie te stimuleren.

‘Immersive Tech’ staat voor technologie waarin de fysieke en de digitale wereld met elkaar versmelten. Voorbeelden hiervan zijn virtual reality (VR), augmented reality (AR) en mixed reality (MR). Sinds de eerste editie in 2015 faciliteert en stimuleert de Immersive Tech Week (voorheen Dutch VR Days) een dialoog tussen betrokken makers – kunstenaars, creatieven, technici – wetenschappers, ondernemers en overheid. Hoewel het bij elkaar brengen van deze verschillende domeinen essentieel is om tot relevante innovaties en nieuwe toepassingen van VR, AR en MR technologieën te komen, is dit uniek. VR Days Europe is dan ook uitgegroeid tot een van de belangrijkste platforms ter wereld waarop ontwikkelingen op het gebied van immersieve en andere opkomende technologieën gepresenteerd en gedeeld worden. De Immersive Tech Week wordt door vakgenoten gezien als vooruitstrevend, creatief, kunstzinnig en experimenteel. Het is zowel een proeftuin als een lanceerplatform voor de wereld in wording.

De dagelijkse werkelijkheid en omgeving van mensen verandert snel door het gebruik en de impact van nieuwe technologieën. Daarom is het belangrijk dat burgers niet buitenspel staan bij deze ontwikkelingen. In 2022 worden dan ook een aantal nieuwe publieksonderdelen toegevoegd aan het event.

vrdays.co