Onbegrensde Zaken | Vredeskerkje
Het vredeskerkje is Bergen aan Zee heeft een belangrijke functie als plek om samen te komen. Het wordt zowel voor persoonlijke vieringen en herdenkingen als voor culturele evenementen gebruikt.
Vredeskerkje, evenementen, concertpodium
25022
page-template-default,page,page-id-25022,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

In Bergen aan Zee staat als een baken in het schilderachtige duinlandschap het charmante en karakteristieke Vredeskerkje. Het kerkje is geliefd bij de lokale bevolking en bezoekers van de badplaats. Om de eenvoudige architectuur, maar meer nog om de functie die het binnen de Bergense gemeenschap vervult. Mensen komen er graag om hun rust en stilte te vinden, maar ook om bijzondere gebeurtenissen als huwelijken of uitvaartceremonies te vieren. Ook is het kerkje het vaste toneel voor lokale en regionale culturele evenementen. Het is een belangrijk concertpodium voor de omgeving van Bergen geworden.

Het Vredeskerkje werd in 1918 opgericht in Bergen aan Zee. Terwijl de Eerste Wereldoorlog nog gaande was, bouwde burgemeester Van Reenen aan een volwaardige gemeenschap in Bergen aan Zee. Zijn vrouw, Marie Amelie, zorgde ervoor dat er ook een kerk voor de dorpsgemeenschap kwam. Maar wel een kerk waar iederéén welkom was, dus ongebonden aan een specifiek geloof. Dat was voor die tijd zeer vooruitstrevend. Het werd – en bleef – ‘een kerkje voor allen’, een plek waar iedereen welkom was, waar gebeden kon worden en waar mensen elkaar konden ontmoeten en troost konden vinden. Als gebaar van vrede in een tijd van oorlog, kreeg de kerk de naam Vredeskerkje.

https://vredeskerkje.nl/