Onbegrensde Zaken | Woordnacht
24494
page-template-default,page,page-id-24494,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Het Rotterdamse Woordnacht is één van de meest complete literatuurfestivals van Nederland. Jaarlijks toont het veelzijdige programma de diversiteit, kracht en inventiviteit van het literaire veld.
Woordnacht heeft sinds de pilotversie in 2014 honderden auteurs uit Nederland en Vlaanderen naar Rotterdam gebracht. Van bekende namen als Armando, Joost Zwagerman, Manon Uphoff en Abdelkader Benali, tot lokale grootheden als Jules Deelder, Radna Fabias en debuterende dichters en romanciers als voorbeelden.

Woordnacht doet echter veel meer dan schrijvers een podium geven. Het wil de belangstelling voor literatuur in deze tijd vergroten door alle denkbare genres te presenteren als levende tradities, die jong en oud, lezers en potentiële lezers, kenners en geïnteresseerden kunnen delen en beleven. Voor zo’n dynamische benadering is een festival bij uitstek geschikt.

Een festival bovendien dat steeds de grenzen en grensoverschrijdingen van literatuur opzoekt, dat spannende tweegesprekken tussen onverwachtse duo’s en interactieve voorstellingen programmeert. Maar ook een festival dat initieert: schrijversdebatten stimuleert, muzikanten vraagt literaire teksten op muziek te zetten, een poetry slam in gebarentaal organiseert en kiest voor onverwachte invalshoeken en thema’s.

woordnacht.nl