Onbegrensde Zaken | Zwitsalpodium
Het Zwitsalpodium op het ruige industriële Zwitsalterrein in Apeldoorn is een laagdrempelige locatie met enorme potentie voor heel Apeldoorn. Het theater biedt culturele ruimte voor het onverwachte en het nieuwe, voor co-creatieve projecten en talentontwikkeling voor podiumkunsten.
Het Zwitsalpodium, Zwitsalhal, Zwitsaltheater, Joji Na, Tim Koldenhof, Apeldoorn
25059
page-template-default,page,page-id-25059,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Het Zwitsalpodium of de Zwitsalhal ging open in 2022. Het sfeervolle theater is gehuisvest in de voormalige opslag van de Zwitsalfabriek met een oppervlakte van maar liefst 1200 m2. Van het multifunctionele vlakkevloertheater kan op verschillende manieren – en door een brede variëteit van optredens – gebruik worden gemaakt. Zowel het podium als de publiekstribunedelen zijn flexibel inzetbaar, met ruimte voor 150 tot 200 bezoekers. De no-nonsense zaal nodigt uit tot experiment en ontwikkeling en biedt een uitstekend podium voor try-outs en een onorthodoxe programmering.

 

Het Zwitsalpodium wordt ondersteund door Stichting Zwitsal Podium met Joji Na en Tim Koldenhof als initiators. Zij willen met dit inspirerende Zwitsalpodium een plek creëren waar niet alleen werk getoond wordt, maar waar ook écht theater gemaakt wordt. Niet alleen door professionals, maar ook door amateurmakers uit de buurt of door mensen die nooit eerder op het podium stonden. Specifieke doelgroepen worden uitgenodigd om mee te denken over de invulling van de programma’s en kunnen actief participeren. Na en Koldenhof bouwen zo aan een nieuw cultureel centrum waar iedereen welkom is en zich thuis kan voelen: een plek ook voor ontmoeting, waar mensen worden uitgedaagd en gestimuleerd om zich op het gebied van de podiumkunsten – in de meest brede zin van het woord – te uiten en verder te ontwikkelen.

 

Zwitsalpodium